Sådan får du dine børn med i køkkenet

Madlavning er en rigtig hyggelig aktivitet, der har potentiale til at samle både store og små. Og i en travl hverdag, hvor der ofte går en masse tid på arbejdet eller studiet, kan det være rart at mådes om aftenen for at lave noget mad sammen. På den måde kan du sikre dig, at du og din familie får mulighed for at have det lidt sjovt sammen og tage en pause fra en ellers presset dagligdag. Og så er det naturligvis et stort plus, hvis dine børn i en tidlig alder får lært at lave mad. Det kan du læse mere om i denne guide.

Det rigtige udstyr

Mange små børn synes, at det er spændende at følge med i, hvad deres forældre laver – ligegyldigt om det gælder tøjvask eller tv-kigning. Når børnene bliver ældre, kan den interesse godt forsvinde lidt, og derfor er det vigtigt, at du motiverer dem til at gå med ud i køkkenet. Det kan du for eksempel gøre ved at sørge for, at dit køkken har alt det udstyr, der skal til for at gøre madlavningen til en succes. Du kan bl.a. anskaffe dig nogle gode vægte, så dine børn nemt kan måde de forskellige ingredienser op. Du kan også finde andre vægte som bagevægte.

Maddage

Noget af det, der især kan motivere børn til at deltage i madlavningen, er, hvis de selv får indflydelse på, hvad I laver. Derfor kan du med fordel indføre en maddag en gang om ugen, hvor unger får lov til at vælge, hvad I skal have at spise – forudsat, at de selv hjælper med at lave det. På den måde har I god mulighed for at hygge jer sammen i køkkenet, og dine børn kan lære at lave deres livretter og prøve en masse andre spændende opskrifter af.