Sådan sikrer du dit barn i trafikken!

Der følger mange bekymringer med at være forældre. Ikke mindst når de små skal lære at gebærde sig i trafikken. Vi værner om dem, så godt vi kan. Men desværre forsvinder mavepinen og de søvnløse nætter, præget af angst, ikke bare sådan lige.

Vil du have hjælp til at få dit barn sikkert ud på landevejene? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du giver dit barn den bedste start på livet på cykelstierne.

Kør ruten sammen med børnene

Hvis ungerne skal lære at køre på cykel til skole eller andre aktiviteter, så sørg for, at de kender ruten godt. Tag turen med dem flere gange, og oprems situationerne for dem undervejs. Her skal du bremse op, så husk at række hånden op. Skal du over en vej? Så husk at se dig for. Først til højre, så til venstre og så til højre igen. Den daglige rute skal gerne blive til en rutine, der sidder på rygraden. Så dit barn aldrig er i tvivl om, hvordan han eller hun skal gøre.

Når I opholder jer i trafikken sammen på cykel, så gør det til en vane at spørge dit barn undervejs, hvad I skal gøre næste gang. På den måde lærer barnet ikke blot at parere ordrer, men også selv at tænke over situationerne i trafikken, og de lærer at blive bedre trafikanter deraf.

Få lys og reflekser på både cykel og barn

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at være synlig i trafikken. Så sørg for at dit barns cykel og barnet selv er synlige for bilisterne og de andre trafikanter. Giv barnet en refleks på, hvis han eller hun skal køre i morgentimerne i vinterhalvåret, hvor skumringen ikke er overstået.

Placer desuden en god cykellygte foran på cyklens styr samt en baglygte, der lyser rødt under deres sæde. Du kan også placere reflekser på egerne i hjulene eller sætte klistermærkereflekser rundt omkring på cyklen, hvor de er synlige.

Husk cykelhjelmen – alle sammen!

Poul Nyrup måtte finde sig i megen latterliggørelse efter sit cykelhjelmestunt tilbage i 1995. Men i dag kan vi vist roligt blive enige om, at Nyrup havde fat i den lange ende, for det er bare så vigtigt at beskytte hovedet, når man begiver sig ud på cyklen. Så foregå dine unger med et godt eksempel, og tag selv cykelhjelmen på, når du begiver dig ud på den tohjulede. Det er ret svært for dem at forstå, hvorfor de skal holde sig til reglerne, når mor og far selv ser stort på dem. Så på med den hjelm. Alle mand.

Pas godt på hinanden i trafikken.