Puff den magiske drage tekst

Puff den magiske drage er oprindeligt en engelsk sang, der er skrevet af Leonard Lipton. Sangen er dog oversat til dansk af Per Borgsten til glæde for mange – både børn og voksne. Sangen har sin plads mange steder i de danske hjem. Dog er det især på børneværelset, at den kommer til sin ret. Puff den magiske drage er nemlig en sang, som mange børn kan finde glæde i og tænke over. Du kan læse teksten til Puff den magiske drage her:

Puff, hvor kan man finde drager som dig.
Du ligger på en klippeø
og venter kun på mig.
Du ka’ li’ at lege, du var min ven,
men kære Puff, vi kommer aldrig til at leg’ igen.

Puff, da jeg var lille. red jeg på dig
jeg sad på halen stor og bred
du svømmede med mig.
Alle sænker flaget, hilser på dig.
Vi fandt en skat med sølv og guld – og delte, du og jeg.

Puff, vi sad på stranden, solen gik ned
en havskildpadde gemmer sine
æg et hem’ligt sted.
Tropevindens susen, natten bli’r sort
vi føler begge to, vi sidder nær ved lykkens port.

Puff, på vores rejse så vi et slot,
hvor prinser og prinsesser boede
nej, hvor var det flot.
Kongen og hans dronning ga’ mig en ring
men ringen var en tryllering. Nu er den ingenting.

Puff, du er alene. Alt er forbi
for drager lever tusind år.
Hvor er min fantasi?
Du ka’ li’ at lege, du var min ven
men kære Puff, jeg bli’r jo aldrig som et barn igen.

Puff den magiske drage – flere versioner

Puff den magiske drage er gennem tiden blevet sunget af rigtig mange. Til stadighed høres og synges den ofte på børneværelset eller i musiklokalerne. Flere har også lagt deres version af sangen på Youtube til fri afbenyttelse af alle, der har lyst til at høre den søde sang.

Dette cover af Puff den magiske drage bliver sunget af Marvi Møller. Han synger den med en beroligende stemme, der virkelig kan få store som små til at drømme sig ind i en helt anden verden – fantasiverdenen sammen med Puff.

Her er det en ukendt mand, der synger sangen om Puff den magiske drage. Igen er stemmen klar og tydelig, så alle kan få det bedste ud af sangen.

Denne version af Puff den magiske drage er meget anderledes end dem, du måske hidtil har hørt. Sangen her er nemlig en technoversion med nogle hårdere toner og dybere bas. Denne version er altså ikke for de mindste, men nærmere for de større, der ønsker at høre den fine sang på en lidt anderledes måde.

Vil du høre Puff den magiske drage sunget af en kvinde med en mere feminin røst – så kan du med fordel høre denne smukke version af sangen.

Hvad handler Puff den magiske drage om?

Der er rigtig mange forskellige bud på, hvad sangen handler om. Forfatteren af sangen siger selv, at der ikke er nogen indirekte betydning med sangen; handlingen er altså meget uskyldig. Sangen handler i bund og grund om en dreng, der mister sin fantasi eller interessen i at bruge den – hvilket de fleste vil mene sker i takt med, at man bliver ældre. Drengen oplever en fantasiverden med Puff den magiske drage, men som drengen bliver ældre, bliver Puff alene. Dette kommer især til udtryk i sidste vers, hvor Puff den magiske drage bliver ladt alene tilbage i fantasiens verden.

Emnet i sangen er altså meget uskyldigt for børn, der hører sangen. De fleste børn vil nemlig netop bruge deres fantasi til at leve sig ind i fantasiens verden med Puff den magiske drage. Voksne derimod kan have en tendens til at finde sangen mere sørgelig og nostalgisk – og rørende måske især. Puff den magiske drage er altså en virkelig smuk sang, der kan vække forskellige følelser og tanker i store som små.

Tankevækkende budskab

Budskabet i Puff den magiske drage er altså tankevækkende. Dette gælder både, når børn og voksne lytter til sangen. Voksne kan blive mindet om at bruge fantasien en gang imellem, ligesom de kan blive opmærksomme på at opfordre børnene til at gøre det samme. Børnene oplever budskabet anderledes; de vil netop bruge deres fantasi, imens de hører sangen – og nyde det, mens det står på. Sangen kan altså både synges af børn og voksne, der har brug for et afbræk fra virkelighedens verden med Puff den magiske drage.