Opfordr dine børn til leg – det er godt for udviklingen

Det første barn er altid lidt angstprovokerende, fordi du står med et nyt ansvar, du aldrig har haft før. Du er bange for at gøre noget forkert, og derfor kan det også godt være, at du ved en fejl kommer til at fratage dit barn nogle gode muligheder. F.eks. kan leg godt nogle gange se vildt ud, men legen er altså godt for barnets udvikling, og behøves ikke stoppes, medmindre det begynder at blive decideret farligt.

Den motoriske udvikling kommer i høj grad fra legen

I alle børneårene sker der en hurtig udvikling. Der skal ske relativt store forandringer på rimelig kort tid, idet børnene går fra at være helt små fostre til at skulle være voksne på et tidspunkt.

En af de slags udviklinger der er rigtig vigtig for barnets fremtid, er den motoriske udvikling. Motorikken skal bruges mange steder i voksenlivet, og kan naturligvis også udvikles som voksen – men det er klart som barn, at den største andel af denne udvikling sker, og derfor er det også vigtigt at lade barnet lege, så dette kan komme til at ske.

Små børn kan også få interesser

Det er sundt at have interesserer, og det er egentlig ligegyldigt, hvor gammel du er. Også for børn er det godt at have noget at gå op i, og selvom det ikke på samme måde kan kaldes en hobby hos de helt små børn, kan det på den lange bane udvikles til en fritidsinteresse hos det lidt ældre barn.

F.eks. kan det at have en elbil til børn, som barnet kan lege med føre til, at barnet udvikler en interesse indenfor dette felt senere hen. På samme måde ser man også ofte, at børn der er vokset op i et landbrug, finder en interesse for traktorer og lignende senere hen.