Nyd ferien med dit barn

Juleferien står for døren, og det er det perfekt anledning til at bruge noget mere tid sammen med dit barn og resten af familien. Man kan ikke nå alting i en travl hverdag, men i ferien kan I komme ned i gear og bare slappe af. Ferien er altså noget ganske særligt, og det skal man værne om.

Leg med dit barn

De fleste børn elsker, når deres forældre leger med dem, og det kan der garanteret godt blive tid til i ferien. I kan for eksempel lave mad i legekøkkener, og du kan også bruge tid med dit spædbarn eller tumling på et sjovt legetæppe. Dine børn vil garanteret have en fest.

Spil et spil sammen

Det er rigtig sjovt at spille spil sammen, også selvom dit barn ikke nødvendigvis er så gammelt endnu. Der er mange spil til de helt små, og du kan sagtens tage et spil kort eller hygge dig med matador med et lidt ældre spil. Det er en perfekt måde at bruge tid med hinanden på.

Se en god film

Det kan være rigtig sjovt at se en god film med dit barn, især hvis energiniveauet er lidt lavt. Der er heldigvis masser af film på bibliotekerne og streamingtjenester. Her kommer et par idéer:

  • Cirkeline. For de små børn er en af Cirkelinefilmene en sikker vinder. De er også rigtigt hyggelige at se som voksne.

  • Løvernes Konge. Der er her tale om en ægte klassiker, der kan nydes af mennesker i alle aldre.

  • Toy Story. Lidt ældre børn vil sikkert have rigtig stor glæde af Toy Story filmene, der både er sjove og rørende. Det kan måske også inspirere dem til at være endnu mere fantasifulde i deres leg.

Lav noget mad sammen

Det er rigtig hyggeligt at stå i køkkenet med et barn, selvom de måske ikke er den store hjælp. Men det er god læring for de små at se, hvordan maden bliver til. Så kan du se frem til den dag, hvor dit barn er blevet så stort, at det selv kan tilberede et dejligt måltid mad.

Tag på udflugt

Selvom det er rigtig hyggeligt at sidde indendørs, kan det også være skønt at komme ud på en lille udflugt. I skal naturligvis være opmærksomme på situationen med Covid-19, men der er heldigvis også mange ting at lave udendørs. Man kan for eksempel tage en tur på legepladsen.

Vær kreative

Det kan være hyggeligt at sætte gang i nogle små kreative projekter, mens du har dit barn hjemme. I kan for eksempel sidde og tegne sammen eller klippe-klistre. Dit barn vil garanteret have en masse forskellige forslag til, hvad I kan finde på, så det er bare med at lytte efter.

Tag overskuddet med jer

Ferier varer desværre ikke evigt, og derfor er det rigtig godt, hvis I kan tage noget af overskuddet med ind i hverdagen. Selvom det er travlt, bør man altid kunne skabe små øjeblikke med ekstra tid til familien.