Lege til børnefødselsdagen

Fødselsdag er en rigtig stor ting som barn – og det gælder selvfølgelig også fejringen af sin fødselsdag. Den klassiske fødselsdagsfest indeholder boller, kage, flag og balloner. Alt efter hvor gammel dit barn er, kan det også være en rigtig god ide at have planlagt nogle lege eller aktiviteter i løbet af festen. Det kan nemlig godt blive lidt af et kaos med huset fyldt med børn, hvis man ikke underholder dem lidt. Derfor kommer der her nogle ideer på aktiviteter, du kan planlægge til den næste børnefødselsdag. Da sommeren er på vej, er alle disse forslag på lege og aktiviteter, som kan laves udenfor.

Sækkeløb
Sækkeløb er altid en sjov konkurrence eller aktivitet til børnefødselsdagen. Her kan du lave det lidt sjovere ved at lave en forhindringsbane, som børnene skal igennem, mens de hopper rundt i sækken. Det er en forholdsvis nem leg at planlægge, da der egentlig ikke skal så meget mere til end store affaldssække. Forhindringsbanen kan du lave med sten, grene eller andet, du har liggende i din have.

Skattejagt
Skattejagt er en rigtig klassiker, men det kræver også lidt mere planlægning end mange af de andre aktiviteter. Om du vil lave en skatteleg i haven eller en nærlæggende park eller lignende, er helt op til dig. Det tager lidt tid at planlægge de forskellige poster eller skattekort, men det er tiden værd. Der findes ikke det barn, som ikke ville synes, at en skatteleg ville være sjov til deres fødselsdag. Især hvis der er en skat for enden af skattejagten fyldt med slikposer.

Bowling
Hjemmelavet bowling med fyldte vandflasker og en bold er også en rigtig nem aktivitet for børnene. Denne kræver heller ikke så meget planlægning fra din side af, da du bare skal have vandflasker fyldt med vand og en bold som bowlingkugle – eller det dobbelte hvis du vil lave to ”bowlingbaner”.

Dåseskydning
Denne leg er også forholdsvist simpel. Stil nogle tomme dåser op på et bræt eller lignende. Børnene skal her bruge en bold for at forsøge at vælte dåserne. Det er nemt at planlægge, da du bare skal have nogle tomme dåser og en bold.

Du kan også med fordel bruge flere af aktiviteterne, så børnene bliver underholdt i lang tid.