Lad ikke stress og ubalance gå ud over dine børn – kom godt videre

Det er vigtigt for os med børn at være gode forældre. Vi vil alle vores børn det bedste, men det kan for mange være svært at finde den energi og overskud, som vi ønsker at have til vores børn.

Det betyder ikke, at vi er dårlige eller onde forældre. Det kan dog betyde, at vi er stressede eller har forhold i livet, som dræner os – enten bevidst eller ubevidst.

Hvis vi ønsker at gøre op med den drænende tilstand, kan det blive nødvendigt at søge professionel hjælp som f.eks. samtaleterapi (det an du læse mere om lige her).

Det er vigtigt at forstå, at samtaleterapi ikke er en nødudvej for folk, der slet ikke har ’styr på livet’. I dag foregår der SÅ mange ting omkring os, at vi end ikke er i stand til at fornemme dem eller mærke efter. Og hvis vi end ikke har evnen til at mærke efter, hvordan kan vi så gøre noget ved det? Det er her terapien kan hjælpe.

Sådan hjælper terapien dig

Samtaleterapi tjener mange formål. Det kan afhjælpe stress, angst, depression og meget mere. Selv for de personer, som ikke tænkte at det var en mulighed. Men det er det. I hvert fald hvis man ender hos en dygtig terapeut.

Samtaleterapi er ikke en mirakelkur, hvor man efter en enkelt time har styr på hele sit liv. Terapien er dog et utrolig stærkt redskab, hvormed man bliver opmærksom på de fænomener, som påvirker en negativt i tilværelsen.

Når du bliver opmærksom på ’det der er galt’, bliver det også lettere at arbejde med det. Dertil får man værktøjer og teknikker, som kan skabe sundere tankemønstre og vaner. Det betyder, man kan sætte målrettet ind og bearbejde problemerne.

Pludselig står man som individ- og med hjælp fra og opmærksomhed på sin nære omverden – meget stærkere og kan begynde rejsen mod at blive den forælder, man drømmer om at være. Langsomt bliver man bedre til at gøre op med stress, udbrændthed, sorg, vrede, restløshed etc. og kan i stedet fokusere på at være den bedste far eller mor, man overhovedet kan være.