Kom i gang med babysvømning

Babysvømning bliver en mere og mere populær aktivitet blandt nye familier overalt. Det er en god måde for både forælder og barn at bevæge kroppen og samtidig knytte et endnu tættere bånd til hinanden.

Læs alt om fordelene ved babysvømning her, så du og din baby kan få en god oplevelse med hinanden i svømmehallen.

Motorik og sanser

Ens barn trænger til at bruge og lære sin krop at kende, så den kan udvikles rigtigt. Under babysvømning foretages nogle enkle lege, bevægelser og enkelte dyk, som vil være til stor glæde for især forældrene. Babysvømning er beregnet til babyer mellem 0 og 2 år, som vejer mindst 4 kilo og er sunde og raske. Barnets motorik og sanser styrkes og trænes, når det svømmer. Hørelsen, smagssansen, følesansen og lugtesansen sættes i gang, og det er en sund aktivitet for barnet, som bagefter helt sikkert vil trænge til en lille lur. Man har ikke brug for meget udstyr for at svømme med sin baby, men badebleer er selvfølgelig en nødvendighed. Derudover skal man sørge for at holde babyen tilpas varm efter svømmeturen og måske prioritere lidt hudcreme for at beskytte mod klorvandet.

Babyer elsker det

Måske du går rundt med en lille frygt for, at babysvømning muligvis sætter dit barn i fare. Man må dog huske på, at babyen er i konstant opsyn, og at det i virkeligheden bare minder om et stort badekar.

Børn elsker ofte at befinde sig i vand, og ved at introducere sit barn for vand i en tidlig alder, vil man kunne modarbejde vandskræk på et senere tidspunkt i barnets alder. Og hvis ens baby virker en smule skeptisk for vandet i første omgang, skal man forblive vedholdende og stole på processen. Det er nemlig mange nye indtryk for ens baby.

Derudover er babysvømning først og fremmest en social aktivitet, som dit barn vil kunne lære meget af, mens båndet til forældrene styrkes. Og måske er dette det vigtigste ved babysvømning; at være sammen om det. For som forælder er babysvømning også en god måde at komme lidt ud på og mødes på en snak med andre forældre.