Hvad skal man pakke til ferien med børn?

Nu varer det ikke længe til at feriekufferten skal støves af og komme frem i lyset. Når vejret bliver lunere og dagene bliver længere, kan man næsten ikke undgå at drømme om en god ferierejse sammen med familien.

Der er mange ting, man skal huske, når man rejser med børn og det kan være svært at få det hele med. Selvfølgelig kan man få fat på de fleste ting undervejs, men det hele glider så meget nemmere, når taskerne er pakket med de vigtigste ting hjemmefra.

Tøj til store og små

Når man skal ud at rejse er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser i forhold til bagage. For det første; hvilken slags destination er der tale om? Er det en ferie med sol og strand som det primære mål, eller er det storbyen som kalder, med dens mange tilbud til både børn og voksne? Uanset rejsemål, må man huske på at have nok tøj med, men heller ikke for meget. Det hele skal kunne være i bagagen, hvad enten den skal pakkes i bilen, bæres på ryggen, eller checkes ind i lufthavnen.

Derfor er det en god idé at danne sig et godt overblik:

  • Undertøj, især underbukser, til hver dag. Rejser man om sommeren, bruger man måske ikke strømper alle dage.
  • T-shirts og bukser / nederdele / kjoler. Her kan man godt spare lidt ved at tænke praktisk og vælge ting, der passer sammen og kan kombineres på kryds og tværs.
  • Trøjer eller cardigans. Igen ikke for mange – det hele fylder jo. 2-3 at variere mellem kan være passende.
  • Badetøj. Mindst et sæt badetøj til alle familiemedlemmer. Det kan være rart at have to sæt at skifte mellem, og badetøj fylder kun lidt i kufferten. Husk gode ble badebukser til familiens yngste, så slipper I for ubehagelige overraskelser!

Passende underholdning undervejs

At rejse med børn kan være en udfordring, det ved alle som har prøvet. En lang rejse kan være kedelig for børnene, uanset alder, så det er en god idé at tænke på hjemmefra, at have noget med til at gøre rejsen kortere. Til de helt små børn kan det være fint at have noget godt musik med og gode høretelefoner, der passer til et lille hoved. Der er meget god musik til børn at vælge mellem, og måske kan man overveje nogle podcasts, som børnene kender hjemmefra. Børn elsker, som bekendt, gentagelse – i et vist omfang.

Det kan også være smart at have noget nyt legetøj at tage frem undervejs. F.eks. en lille æske lego eller andre små plasikfigurer at lege med. Gerne nogle, der kan bruges både i bilen, toget eller flyveren, såvel som i sommerhuset eller på stranden. Det er ikke nødvendigt at slæbe store spande og skovle med. Almindelige plastikkopper kan bruges til at både grave med og lave sandkager. Oppustelige ting er geniale at have med hjemmefra, da de kun fylder lidt i bagagen. Husk også barnets yndlingsbamse.

Alt det nødvendige

Når familien skal ud at rejse er det uundgåeligt at have et lille husapotek med hjemmefra. Man ved aldrig hvornår uheldet er ude, og det er altid bedst at forebygge. Selvom man som regel altid kan få fat på det mest nødvendige i akutte situationer, kan det være en god idé at sikre sig med de mest basale ting hjemmefra:

  • Renseservietter
  • Plastre i forskellige størrelser
  • Flåtfjerner
  • Tigerbalsam eller andet til at tage kløe
  • Smertestillende

Derudover er det selvfølgelig altid vigtigt at huske på solbeskyttelse. Enten solcreme eller dækkende tøj, som en hat med bred skygge og en tynd, langærmet skjorte.