Gode idéer til aktiviteter for dig og dine børn

Du og din familie kender garanteret det med, at I alle ender bag hver jeres skærm. Hvis du gerne vil begynde at bruge noget mere tid med dine børn, kan det næsten være svært at finde på noget at lave, som alle vil være med til. Derfor kan du få nogle idéer til gode aktiviteter for dig og dine børn her.

Vær aktive i naturen sammen

Hvis du gerne vil kombinere flere gode ting, kan du bruge tiden sammen med dine børn på at være aktive sammen ude i naturen. Det er altid rigtig rart at komme ud og få noget frisk luft. Du kan f.eks. tage din børn med ud på en løbetur, en gåtur i skoven eller måske på en tur til en motionslegeplads.

Hvis du har svært ved at lokke dine børn, kan det nogle gange gøre det lettere, hvis du laver en form for konkurrence ud af det. ”Hvem kommer først hen til det der træ?” er blot ét eksempel på en lille konkurrence, som kan få dine børn til at deltage og have det sjovt med det samtidig.

Hop i køkkenet med dine børn

Når der er god tid til det, kan det være rigtig hyggeligt at lave mad sammen hele familien. Det er noget, som børn i næsten alle aldre kan deltage i på hver deres niveau. Du kan selv udvælge en opskrift, eller du kan inkludere dine børn i det. Det kan f.eks. være, at de har en livret, som I kan lave. Det vil igen være med til at motivere dem til at deltage.

For at det skal være overskueligt for alle, kan du f.eks. sætte opskriften frem på en tablet i køkkenet. Du kan altid vælge at sikre tabletten med Glass Covers fra PSC.

Find på noget kreativt at lave

Det behøver ikke altid at være så vildt eller aktivt. Nogle gange er der bare brug for at sidde og slappe af med noget sammen. Hvis det er det, som du og dine børn har brug for, kan I f.eks. lave noget kreativt sammen. Det kan være at male, tegne, sy, strikke m.m.

Det er alt sammen noget, som I kan sidde og lave hver især, imens I snakker eller lytter til noget god musik. I kan altid nyde en kop varm kakao til for at gøre det ekstra hyggeligt. Det fede ved at være kreativ er, at der ingen regler er, og at det er dejlig afslappende.

Tag på picnic sammen

Når I skal spise frokost, kan I vælge at gøre det helt almindeligt ved spisebordet, men I kan også vælge at gøre det lidt mere spændende. I kan nemlig tage på en picnic. Hvis du samler dine børn, kan I sammen lave nogle sandwiches og pakke en picnickurv. Nu er der bare tilbage at pakke et tæppe og besøge den nærmeste park. Hvis ikke der er nogen park i nærheden, kan I sagtens holde picnic i haven.