Få gang i et projekt med børnene

Det kan være svært at finde tid til kreative projekter, når man har huset fuld af børn. Men et kreativt projekt kan samtidig være en rigtig god måde at koble af på og få lidt kvalitetstid med dig selv. Hvis dine børn er lidt ældre, kan det også være en oplagt måde at bruge tid med dem på. Der findes massere af projekter, hvor du kan inddrage børnene. Lav for eksempel et retro patchwork tæppe sammen. Klik her og find alt du skal bruge til patchwork

Skab dit helt eget unikke mønster

Med et tæppe lavet i patchwork, kan du skabe dit eget helt unikke tæppe. Patchwork er en gammel teknik, hvor man syer mange stofrester sammen til et stort stykke. På den måde kan man skabe et helt unik mønster, der passer lige til dit hjem. Patchwork teknikken kan både syes i hånden og på symaskine. Du kan bruge forskellige stofrester, du har i hjemmet, men du kan også købe nye stykker stof, så dit tæppe har de samme farvenuancer. Stofstykkerne kan klippes i forskellige former og størrelser, og på den måde skabe et helt særligt udtryk. Du kan også vælge den helt klassiske med en masse firkanter, der til sidste syes sammen til én stor firkant. Et patchwork tæppe kan både fungere som et fint sengetæppe, et hyggetæppe til sofaen eller som et picnictæppe til en tur i parken. 

Inddrag børnene i projektet

Få børnene til at hjælpe med at vælge stofstykkerne til jeres patchworktæppe. Hvis tæppet er til et af børneværelserne er det oplagt, at de får lov til at være med til at bestemme. Det kan være de har en yndlingsfarve eller gerne vil have nogle bestemte figurer på tæppet. Alt efter hvor gamle de er, kan de også være med til at klippe stoffet i forskellige størrelser og former eller sy dem sammen. En god idé kan eventuelt være at tegne formerne på stoffet inden, så det er nemt for børnene at klippe efter. Det er både sundt og sjovt for børnene at være kreative, og det giver en vis stolthed at kunne vise noget frem, som man selv har lavet. Desuden giver det børnene nogle gode kundskaber, som de kan bruge senere i livet også. Om det er at sy en ny knappe på jakken eller lappe et hul i buksen, så er det altid rart at kunne bruge en tråd og nål.