Er I i færd med at bygge rede?

Der er en grund til, at man kalder det den søde ventetid. Dagene, hvor man går rundt i en lykkeboble med sommerfugle i maven og venter på, at en lille ny skal melde sin ankomst.

Men der er også mange ting på spil, når 2 bliver til 3. En masse bekymringer følger med. Ansvar, der skal tages. Prioriteringer, der skal ændres. Står I over for en ny familieforøgelse? Og har I styr på redebygningen? Ellers så læs med her.

Ha’ styr på tasken til hospitalet

Et af de punkter det er fornuftigt at have styr på i god tid, er tasken til hospitalet. Den skal indeholde alle de ting, I får brug for, når baby melder sin ankomst. Måske er der et særligt stykke tøj, I synes, baby skal have på hjem? Så medbring det.

Derudover skal I også medbringe ting til jer selv. Vigtigst er nyt og rent tøj til mor – vi ved jo ikke på forhånd, hvordan omstændighederne bliver under fødslen. Endvidere kan det være en god idé at medbringe lidt snacks og ”aktivering”. En fødsel kan trække ud, så det er rart med lidt adspredelse. Især i starten hvor der er længere tid mellem veerne.

Hvis I skal køre hjem i bil, skal I også have styr på babys plads under transporten. Dette kræver en autostol til spædbørn, hvor baby kan blive spændt fast uden at føle sig ubehagelig til mode.

Introducer barnet for familiens dyr

Har I dyr i jeres hjem, så introducer dem stille og roligt for barnet. Det er en stor omvæltning for dyrene, at de ikke længere er familiens kæledægger eller første prioritet. Så sørg for at tage jer godt af eksempelvis jeres hund i starten, så den ikke føler sig overset. Den skal også lære, hvordan den skal gebærde sig omkring baby. Så gå stille og roligt frem

Sæt dig ind i alt det praktiske

Når man får et barn, er der også en masse formelle ting, man skal sætte sig ind i. Hvad skal der ske, hvis I går bort? Hvordan er forældremyndigheden? Hvem skal gå på barsel  og hvor længe? Tillige kommer der nye tilskud, man som familie er berettiget til såsom børnepenge (Læs mere om børnepenge her). Der er nok at sætte sig ind i, så begynd gerne i god tid. Også inden barnet er ankommet.

Sikr jeres hjem

Når familien får et nyt medlem, er det vigtigt at gøre sit hjem sikkert for baby. Det betyder, at man skal gå sikkerheden efter i sømmene. Er der stikkontakter, der ser lige lovligt hjemmelavede ud? Er der afskærmning for trappeopgangen? Er alle spidse hjørner på bordene afsikret med en hjørnebeskytter, så baby ikke slår hovedet? Alle disse ting skal være på plads, så du med sindsro kan slappe af i dit eget hjem med en lille ny på armen.