DIY-ideer til børneværelset

Som på ethvert andet soveværelse er det også i børneværelset sengen, der er det vigtigste element. Det er vigtigt med en ordentlig seng, da børn har et stort behov for søvn, og god søvn er meget lettere at opnå med en god seng. Men udover sengen bør et børneværelse også overstrømmes af kreativitet og fantasi, da det er nogle af de bedste evner, som børn besidder.

Selve sengen skal som nævnt være en ordentlig seng af god kvalitet. Det kan derfor være en fordel at vælge for eksempel Dunlopillo senge, som laver nogle rigtig gode senge. Desuden laver Dunlopillo senge også senge i mange forskellige udgaver, så I kan få den seng, der passer bedst til jeres barn.

Men når det kommer til kreativitet og fantasien er det ikke noget, der kan købes færdiglavet hos en forhandler, ligesom sengen kan. Det er noget, der kommer fra barnet selv og jer som forældre. Dette er elementer, I kan tilføre børneværelset gennem for eksempel forskellige DIY-projekter. Derfor er der i det følgende skrevet to ideer til jeres næste DIY-projekt på børneværelset.

Skab smukke kasser og praktisk opbevaring

Børn har rigtig mange ting og meget legetøj. Derfor er det også rigtig praktisk, at de har et sted at opbevare det. Disse opbevaringsmuligheder har I selv mulighed for at skabe gennem denne DIY-ide.

Ideen går ud på, at I ud af Plexiglas kan lave nogle kasser, hvor legetøjet kan gemmes i. Kasser som måske kan stables, eller som måske passer perfekt ind på lige netop jeres reol. Det smart ved at lave kasserne ud af plexiglas er, at barnet altid har et overblik over, hvad der er i de forskellige kasser. Dette er i modsætning til de færdige kasser, du kan købe i træ eller stof. Barnet kan altså nemmere finde lige netop det legetøj, de leder efter.

Der er også mulighed for at udvide DIY-ideen yderligere og lade barnet dekorere de hjemmelavede plexiglaskasser med nogle specielle tuscher. Der er altså rig mulighed for at være kreative.

Skab en smuk dekoration på væggen

Den anden DIY-ide bygger på børns interesse for at tegne. Ideen er at sætte en stor plexiglasplade op på væggen bag barnets seng eller et andet sted i børneværelset. Derudover skal I så ud at købe nogle specielle glassboard tuscher. Med disse elementer på plads har barnet mulighed for at sidde og tegne på det samme store lærred igen og igen, da det blot viskes rent indimellem.

Med en væg som denne har barnet altså selv mulighed for at dekorere sit værelse præcis, som barnet har lyst til. En dekoration som kan ændres gang på gang. Dermed har barnet mulighed for at få frit løb for deres kreativitet.

Da lærredet er så stort, er det også en aktivitet, som I har god mulighed for at være fælles om, da I sagtens kan sidde flere på samme tid og tegne på væggen. Så I på den måde får en helt ny mulighed for at tilbringe tid sammen med jeres barn.