Din guide til dit barns udvikling

Rigtig mange forældre kan nikke genkendende til de første glædelige tegn på, at dit barns udvikling går godt – det lærer at tale, gå og sidde og spise selv. Men når barnet bliver ældre, gennemgår det nogle andre udviklinger end dem, man kan se. Herunder kan du læse en komplet guide til at tackle dit barns udvikling.

Nye bekendtskaber

Noget af det første, man som forældre lægger mærke til, er barnets bekendtskaber. Nogle er måske børn af forældre I kender, eller venner fra skolen. Disse nye relationer kommer til at fylde mere og mere i dit barns liv, så væbn jer – også på det praktiske plan. Eksempelvis kan I med en sovesofa holde hyggelige sleepovers og filmaftener, der nærmest er uundværligt i etableringen af nye venskaber.

Husk hinanden

Når barnet bliver ældre og opholder sig næsten lige så længe i skolen som i hjemmet, kan det godt virke som om, at vennerne betyder mere. Men det gør de absolut ikke – dit barn har stadig godt af at snakke med sine forældre om dagen, deres problemer og få kærlig rådgivning og støtte. Som familie er det nemlig vigtigt at holde sammen.

Men hvad hvis mit barn ikke lytter?

For nogle forældre går deres barns udvikling godt, og i andre tilfælde går det en anden retning, end den, der var ventet. En klassisk problemstilling kan være, at du ikke føler, dit barn lytter til dig. Her er det vigtigt at huske på, at kommunikation er nøgleordet – så lav en kop te, sæt dig ned og snak med dit barn. Husk ikke at skælde ud, for det har ofte bare den modsatte effekt. Hvis situationen er helt gal, kan man altid få hjælp og rådgivning udefra. Langt de fleste børn har respekt for deres forældre – så frygt ej. Dialog er altid vejen frem.