Din guide til det dejligste børneværelse

Du har garanteret set masser af billeder af smukke børneværelser i forskellige blade og magasiner. Som forælder er du sikkert også interesseret i at give dit barn et dejligt børneværelse med alt hvad det indebærer. Det kan du få masser af tips og tricks til i denne guide.

Hvorfor bruge tid på børneværelset?

Alle børn har brug for et sted, hvor de kan trække sig tilbage og bare være dem selv. Det er fantastisk med et værelse, hvor der er masser af plads til at lege og bruge sin fantasi. Derfor er det også rigtig vigtigt, at børneværelset er rart at være i, og det kan du sørge for som forælder.

Søde drømme

Selvom børneværelset naturligvis skal give plads til masser af leg, så er det naturligvis også vigtigt, at dit barn sover godt. Det kræver en god seng, men det er også vigtigt, at der skabes en rolig atmosfære i værelset. Det kan du for eksempel sørge for med nogle smukke drømmefangere.

Den rigtige barneseng

Det er meget vigtigt, at dit barn har en seng i god kvalitet, så barnet kan få masser af søvn hver nat. Især de helt små børn har nemlig behov for at sove rigtig meget, og det skal der være plads til. Her kan du læse lidt om forskellige slags senge:

  • En hængevugge. Hængevugger er en skøn og sikker soveplads til det lille barn. Nogle hængevugger er også mobile, så du kan have den med hjem til familie og venner.

  • En tremmeseng. Tremmesenge er perfekte til tumlinge, der måske nok har fart på i hverdagen, men også har brug for et trygt sted at sove om natten.

  • En juniorseng. Til de lidt større børn er juniorsengen en rigtig god mulighed for at lære sove alene. Det er et lille skridt i retning mod selvstændighed.

Plads til legetøjet

Legetøjet er naturligvis også en essentiel del af ethvert børneværelse, og derfor er det naturligvis vigtigt, at der er masser af plads til bamser, biler og alt det andet. Det ordner du bedst med et godt hyldesystem, hvor I nemt kan rydde op igen, så børneværelset ikke kommer til at rode for meget.

Idéer til legetøj

I dag kan man finde så meget godt legetøj, at det kan være helt svært at vælge imellem. Her kan du få et par idéer til noget godt legetøj:

  • Lego. Det skal selvfølgelig ikke gives til spædbørn, men så snart dit barn bliver lidt ældre, er lego en fremragende gave at give.

  • Farvekridt. Det er skønt at få lov til at udtrykke sig kreativt, og her er farvekridt en sikker vinder.

  • Børnebøger. Ligegyldigt om de er til at læse op eller til at kigge i.

Dekorationer

Det er selvfølgelig også vigtigt, at børneværelset er flot dekoreret, så dit barn kan have pæne ting at kigge på. Du kan for eksempel finde nogle dejlige plakater eller hænge nogle børnetegninger. Det vigtigste er, at dit barn føler sig tilpas på værelset.