Det skal du vide, når du skal indrette et hyggeligt børneværelse

Et børneværelse skal fungere til mange forskellige ting. Det er der, dit barn skal lave lektier, lege, sove og være sammen med sine venner. Det er et rum, der skal kunne mange forskellige ting, men som samtidig ofte er på forholdsvis få kvadratmeter.

Det stiller store krav til dig, der skal indrette værelset. Her bliver du klogere på, hvad du skal tænke over, når du indretter et børneværelse.

Gå aldrig ned på smarte løsninger med opbevaring

Der skal være plads til rigtig mange forskellige ting på et børneværelse. Det kan hurtigt komme til at flyde med ting og sager, hvis ikke du sørger for at finde på nogle smarte løsninger med god opbevaringsplads.

Da et børneværelse ofte ikke er ret stort, er du nødt til at finde på nogle alternative løsninger. Du kan f.eks. vælge en seng, hvor der er indbyggede skuffer i. Eller kan du finde nogle kasser med lå, der samtidig kan bruges som siddemøbler.

Derudover kan du altid vælge et stort skab til værelset, da der kan være rigtig mange ting samlet der. Hvis du ovenikøbet finder nogle kasser til skabet, bliver det lettere at sortere alting.

Når du sørger for, at der er en masse opbevaringsplads på værelset, er det meget lettere at rydde op, når der bliver brug for det.

Skab en hyggelig stemning med flot vægdekoration

Et børneværelse er et rum, hvor der bliver brugt rigtig meget tid. Derfor er det også vigtigt, at der er en hyggelig og god stemning der. Hvis du gerne vil gøre indretningen mere hyggelig, kan du f.eks. hænge forskellige ting på væggene.

Så snart du hænger noget op på væggene, giver det noget stemning til rummet. Det er nemlig sjældent ret hyggeligt med fire tomme vægge. Der findes alverdens forskellig vægdekoration, så det kan f.eks. være:

  • Plakater, malerier eller fotografier

  • Et vægur

  • Wallstickers

  • Tapet

  • Hylder

Lav en god skrivebordsplads

Der skal blandt andet også være plads til, at dit barn kan lave lektier på værelset. Derfor kan du lave en god skrivebordsplads, hvor der er masser af plads til det. Det kræver blot, at du finder et skrivebord, der passer til værelset i størrelsen og en stol, der er god at sidde i.

Skrivebordspladsen må også gerne kunne bruges til andet såsom at tegne ved, at male ved, at spille ved m.m. Hvis du igen skal tænke på at inkludere noget opbevaring, kan du vælge et skrivebord med nogle skuffer eller gøre plads til et skuffemodul under skrivebordet.

Gå ikke ned på fine farver og mønstre

Det er hyggeligt at indrette et børneværelse, fordi du kan give den lidt ekstra gas med farver, mønstre osv. Det er kun med til at give noget ekstra stemning. Når du skal indrette et børneværelse, gør det ikke noget, at alting er lidt mere spraglet. Du kan inkludere nogle farver i indretningen ved at købe farvede tæpper, puder, møbler, plakater, opbevaringskasser m.m. Det er en nem måde at give indretningen noget liv på.