Det skal du vide, når du har børn og skal skilles

Hvis I skal skilles, kan der være mange følelser i spil. Det kan virke enormt uoverskueligt, og der er mange aspekter af at skulle skilles. Først og fremmest skal I prøve at finde ud af det sammen. Det kan være svært, hvis I er uvenner, og det derfor ikke er lykkelige omstændigheder, skilsmissen sker under.

Du skal undervejs også huske at være der for dig selv. Have dig selv med, få styr på dine følelser og rent praktisk finde ud af, hvor du så skal bo, få flytte dine ting, skrive under på skilsmissepapirer, registrere din flytning osv. – det er en meget omstændig proces.

Hvad der kan være endnu hårdere at tage højde for, er jeres børn, hvis I har fået dem sammen. En skilsmisse og børn er en dårlig kombination, da man skal tage hensyn til, at det også er en stor omvæltning for børnene, og de kan have lige så mange følelser i spil, som du selv har.

Få hjælp til de praktiske omstændigheder

På Advokathusetbredgade.dk kan du læse meget mere om jeres situation, når I har børn og skal skilles. I kan få hjælp af en advokat til at overskue situationen, og som kan fungere som jeres rådgiver undervejs. Der opstår helt sikker uoverensstemmelser og spørgsmål, som kan være rart hurtigt at kunne få svar på.

Hvad skal der ske med børnene?

Når I har børn sammen og skal skilles, er I desuden nødt til at finde ud af, hvad der skal ske, og hvordan I nu skal få det til at fungere på en helt ny måde. Det er en hverdag, der pludseligt bliver til to forskellige hvert sit sted, og det kan opleves som en meget stor og forvirrende forandring for både jer og børnene.

Hvem skal have forældremyndigheden?

Det skal I begge heldigvis. I deler fortsat forældremyndigheden, men en anden ting, jeres adskilte liv resulterer i er, at I nu skal finde ud af, hvor børnene skal bo. I kan sagtens løse det med en deleordning, men hvis I fx flytter langt fra hinanden, skal I dog være opmærksomme på, at I skal få det til at gå op med, hvor børnene går i skole, hos hvem deres adresser skal være osv.

Økonomi

Noget helt andet er økonomien. Hvem bidrager til hvad, og hvordan skal det lykkes jer at deles om økonomien, hvis I skilles som uvenner. Få her hjælp fra en advokat til at gå ind og løse dette problem – det gavner jer begge og jeres børn, så I lettest muligt kommer videre sammen – alle sammen.