Derfor skal dine børn køre med cykelhjelm

Alle børn – såvel som voksne – burde køre med cykelhjelm. Voksne ved, hvor galt det kan gå, hvis en cyklist kolliderer med en bil, men det bliver nok skubbet til side, når man “bare lige skal ned at handle” eller tænker at “der sikkert ikke sker noget”. Men tænk, hvis der gjorde.

Selvom dit barn har et klogt hoved og altid kører pænt, betyder det desværre ikke, at alle andre også gør. En billig cykelhjelm kunne redde dit barns dyrebare hoved i et færdselsuheld.

Der skal så lidt til at skabe uheld i trafikken, og et uopmærksomt øjeblik kan have store konsekvenser. Det ved du. Men et barn har ikke det samme overblik over risikoen og konsekvenserne, og derfor er det vigtigt, at du sætter foden ned. Ganske enkelt fordi du ved bedst; en cykelhjelm kan redde liv. Det er først i 20-års-alderen, at hjernen er færdigudviklet, og man er i stand til for alvor at overskue mulige konsekvenser af en handling.

Både børn og voksne kan også have stor glæde af en cykelkurv; til legetøj, skoletaske eller købmandsvarer. Du slipper for hele tiden at tjekke, om tasken er ved at glide af bagagebæreren og at have indkøbsnettet hængende på styret – begge dele distraherende og potentielt farlige i trafikken.

Husk nu, at børnene gør, som du gør – så vær en god rollemodel. Hvis de ser dig køre uden hjelm, mens du bruger din telefon, over for rødt eller andre ting, som du egentlig godt ved, du ikke burde, er der en risiko for, at de kopierer dig, og det kan så hurtigt gå galt.

Idéen er måske lettere at sælge til de seje drenge og piger, hvis du vælger en skaterhjelm. De har garanteret set både amatører og professionelle bruge skaterhjelme, når de ser billeder og videoer på de sociale medier af folk på skateboard, rulleskøjter, løbehjul, BMX-cykel eller lignende.