Børnefødselsdag – den ene dag på året, hvor alt er tilladt

Børnefødselsdage er ikke noget nyt fænomen og heller ikke en ting, vi ser ude af døren lige foreløbig. De kommer i alle former og størrelser. Nogle med tema og andre med klovne. Stress, som en børnefødselsdag kan give, er dog heller ikke fremmed for os. Men hvorfor stresser vi over noget så livsbekræftende som en børnefødselsdag.

Børnefødselsdage er en herlig ting. Man får lov at fejre dem, man holder mest af, nemlig sine børn. Man kan holde sig til det traditionelle, boller og kakao, eller man kan tage et smut på bowlingbanen. Mulighederne er uendelige, og børnenes taknemmelighed det samme. Denne dag er den helt store dag for børnene, så hvorfor ikke slippe tøjlerne og gøre noget specielt for hele familien.

Man kan ofte have idéen om, at en børnefødselsdag er lig med slik, skattejagt, kage og så hjem bagefter, men det behøver ikke være sådan. En god børnefødselsdag kunne også indeholde pynt, fjollede dyr eller andre festartikler, man nemt kan få fat på.

Det traditionelle behøver ikke at være det bedste

Som tidligere nævnt opstår der automatisk nogle helt traditionelle opfattelser, når man nævner ordet børnefødselsdag. Det kan både være positivt, men også en ting, som man kan ændre på og føre videre til noget nyt. Det traditionelle er ganske vist blevet traditionelt af en grund, men det betyder ikke, at man ikke må bryde traditionerne.

En børnefødselsdag behøver ikke at være den klassiske børnefødselsdag, som vi alle sammen har oplevet utallige gange. Det er også okay at kaste sig ud i noget vildt og noget, hvor du inddrager barnet. Det er muligt at arrangere en dag, hvor alt er tilladt, dog med grænser, der kan være med til at gøre dagen endnu bedre.

Spørg dit barn om input. Hav modet til at springe ud i nogle alternative måder at fejre dagen på, som dit barn eller du ikke har prøvet før. På det punkt er det kun fantasien, der sætter grænserne, og bare rolig, fantasi har vores kære børn masser af.

Hvorvidt man vælger den helt store tur i en forlystelsespark, eller man vælger noget så idyllisk som en fælles fiskedag for hele klassen. Så vil dit barn blive taknemmelig og glad, så længe det er noget, barnet har haft indflydelse på, og noget barnet selv er kommet med idéer til. Spring ud i det sammen. Alt behøver ikke være sort eller hvidt.