Barnets første historier

Du husker måske nogle ganske særlige fortællinger fra din egen barndom. Det er som om alle generationer har bøger tilknyttet specifikt til dem. Børn har en overvældende fantasi, og den kan kun blive mere levende, udfolde sig og manifestere sig kreativt ved at blive eksponeret for kunst, musik og litteratur.

Læser du også højt for dit barn? Godnathistorielæsning er højdepunktet for mange børn. Her kan fantasien frit løbe, influeret og inspireret af spændende og sjove børnebøger med vigtige moraler.

Fald i søvn til gode historier

Bare fordi mor og far er trætte og ikke har flere godnathistorier at fortælle, kan barnet stadig falde i søvn til gode historier. Sæt tabletten til at afspille en god lydbog. Gurli Gris møder julemanden, Sallys far eller sågar en klassiker som Dyrene i Hakkebakkeskoven.

Skal I køre en længere tur, kan I afspille en historie i bilen. Har I flere børn, kan de skiftes til at udvælge historier. Således kan en lang køretur være anledning til at nå igennem en masse sjove, spændende eller uhyggelige fortællinger.

Det store tagselvbord

På biblioteket kan hele familien gå på opdagelse i litteraturens, musikkens og spillenes verden. Det er den perfekte eftermiddagsaktivitet at sende børnene på jagt efter bøger til godnathistorier eller spændende brætspil til familieaftener.

Læs op for dine børn, eller hjælp dine børn med at læse op selv. Det er en effektiv og hyggelig beskæftigelse at hjælpe børnene træne deres læsning og oplæsning ved at bede dem læse en side eller to af aftenens godnathistorie. Samme træning får børnene fra at synge sange. Måske du allerede synger godnatsange for dine børn? Foreslå, at I synger sammen en aften. Det kan også være, at dine børn har lært nogle sang henne i skolen, som du kan spørge, om du må lære af dem.

Det er i al fald ingen sag at holde fantasien i live!