5 tips til når du skal holde barnedåb

Baby

Dette er sponsoreret indhold

Er du nybagt forælder, og skal du inden for det næste års til holde barnedåb for den lille ny? Så kan du med fordel læse med i denne artikel. Her finder du fem tips og inspiration til afholdelse af barnedåb.

Godt med mad og drikke

Det vigtigste til en barnedåb er, at der er rigeligt med god mad og drikke. Derfor er det også noget af det første, du skal planlægge. Du kan gøre det let for dig selv med maden ved at bestille det gennem catering. På den måde behøver du ikke selv at skulle stå i køkkenet. Har du overskud til det, kan du selvfølgelig altid vælge at lave maden selv eller blot dele af den.

Glem ikke drikkevarerne. Der skal selvfølgelig både være sodavand og vin. Du kan finde økologisk vin fra SPS Wine.

Lav et tema for dagen

Når du holder barnedåb, er det oplagt at lave et tema for dagen. Rigtig mange vælger at lave et farvetema, der knytter sig til barnets køn. De traditionelle farver er blå for en dreng og lyserød for en pige. Om du vælger at gå efter det traditionelle, er helt op til dig selv. Efter du har valgt en farve eller et tema, gælder det om at få dette til at være en råd tråd gennem hele festen. Det vil sige gennem mad, pynt og lignende. På den måde får du den mest gennemførte fest.

Underholdning kan ikke undværes

Til en fest – uanset hvilken slags – er det helt essentielt, at der er underholdning. Det kunne blandt andet være en quiz, en sang, en tale eller noget helt andet. Der findes utrolig mange muligheder, og derfor handler det bare om at være kreativ. Hvis du slet ingen ideer har, kan du altid spørge andre, der har holdt barnedåb om, hvad de gjorde, eller foretage en søgning på Google.

Vær ikke bange for at bede om hjælp

At planlægge en barnedåb er noget af en mundfuld, og derfor skal du ikke være bange for at bede om hjælp fra venner og familie eller professionelle. Du har sikkert nok at se til med den lille ny på armen, og har derfor ikke den helt store tid eller overskud til at skulle planlægge en fest også. Det er helt sikkert, at din familie eller dine venner har lyst til at hjælpe dig med forberedelserne – både dem der skal klares flere måneder før, og dem der skal klares dagen inden og på selve dagen.

Den helt rigtige dåbskjole

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig sørge for at finde den helt rigtige dåbskjole. Når det kommer til dåbskjolen, er der flere forskellige muligheder. Du kan vælge at købe en fra ny eller du kan købe en brugt. Du kan også bruge den, som du selv har brugt, eller en anden i din familie har brugt. Det kan også være, at du eller din partner har en kjole hængende i skabet, som du gerne vil have syet om til en dåbskjole. Hvad du skal vælge, afhænger af dine og din partners præferencer.