3 tips til at skabe det perfekte børneværelse

Selv som voksne tilbringer vi meget tid på vores soveværelser, men børn tilbringer endnu mere tid på deres. Det er der, de bruger størstedelen af deres tid, det gælder både, når de sover, og når de er vågne. Derfor bør du også gøre, hvad du kan for at skabe et flot og hyggeligt børneværelse, som giver børnene endnu mere lyst til at opholde sig der.

Der er flere forskellige ting, du kan tilføje til et børneværelse i forsøget på at skabe det perfekte børneværelse. Men herunder følger 3 tips, som er nogle af de bedste ideer. Det omhandler blandt andet børnelamper og sengerammer.

Sørg for det rigtige lys

Langt de fleste børn oplever at være en smule bange for mørket. Derfor er det en rigtig god ide at sørge for en børnelampe, som kan udseende et svagt lys. Så hvis barnet skulle vågne om natten, er der ikke bare fuldstændig mørkt. Desuden er en sådan lampe også en fordel, hvis barnet skal op midt om natten for at komme på toilet. Her betyder det svage lys fra børnelampen, at de nemt kan finde vej ud på badeværelset.

Det smarte ved børnelamper, og det som gør dem fuldstændig perfekte på børneværelset, er, at de kan fås i mange forskellige udgaver. Gennemgående for langt de fleste børnelamper er, at de forestiller et eller andet, men der er næsten ingen grænser for, hvad det kan være. I har for eksempel både mulighed for at vælge en lampe, der forestiller en sky og en lampe, der ligner en koalabjørn.

Vælg praktiske sengerammer

Ikke nok med at sengerammer kan være praktiske, fordi de skaber et flot udseende på sengen og giver den en fast kant. De kan også være praktiske, fordi du kan få sengerammer med mulighed for opbevaring.

Sengerammer der skaber mulighed for opbevaring er perfekte på børneværelset, fordi børn som regel har rigtig mange ting. Det er derfor rart at have et sted, hvor der er mulighed for at pakke tingene væk, så de ikke bare ligger og flyder på gulvet. Samtidig er det opbevaring, som befinder sig helt nede på gulvet, så barnet også selv kan nå det. Der er altså ikke længere behov for en voksen for at tage legetøjet ned af hylden.

Vælg gulvtæppe frem for trægulv

Har du mulighed for at vælge mellem gulvtæppe og trægulv i forbindelse med børneværelset, er det klart en fordel at vælge gulvtæppet. Det skyldes, at børn som nævnt bruger rigtig meget tid på deres værelse. Tid som går med at lege rundt på gulvet. Det betyder altså, at børnene tilbringer langt mere tid på gulvet, end voksne gør, hvorfor det også er vigtigt, at det er behageligt.

Gulvtæppet sørger for, at gulvet er langt mere behageligt at sidde på, end hvis det havde været hårdt trægulv. Samtidig er det noget blødere for knæene, når børnene kravler rundt. Derfor er det en rigtig god beslutning at vælge gulvtæpper til børneværelset, da det skaber de perfekte forudsætninger for børnenes leg.