3 gode råd til når du er inviteret til barnedåb eller et babyshower

Hvis din veninde, svigerdatter, datter eller søster venter barn, bliver du højst sandsynligt inviteret til barnedåb og måske et babyshower. Dette er nogle arrangementer fyldt med glæde og hygge, og hvor man fejre, at et lille væsen kommer til verdenen. Hvis det er første gang, du bliver inviteret, kan du her læse nogle gode råd.

Vær opmærksom og hjælpsom

Når du bliver inviteret til barnedåb eller babyshower, er det en god idé at være opmærksom på forældrene til det lille barn. Det er hårdt at blive forældre, specielt første gang. Så hvis du kan se, at de måske trænger til en ekstra hånd, så slå til. Der er mange praktiske ting, der skal gøres, inden man kan afholde en barnedåb. Så spørg ind til om de måske mangler noget hjælp til invitationer, mad eller andre ting. Det vil de nye forældre sætter stor pris på. Det kan også være, at du bliver inviteret til et babyshower. Et babyshower er ”pigernes fest” og bliver afholdt for den vordende mor, uden hun ved det. Det er altså en overraskelse. Så hvis du bliver inviteret, så spørg arrangøren, om der er noget, du kan hjælpe med. De inviterede kender den kommende mor på forskellige måder, så derfor ville dit input også være relevant.

Gode og brugbare gaver

Hvis man er førstegangsforældre, kan man hurtigt bliver overrasket over, hvor dyrt det er at have et lille barn. Der skal købes bleer, vaskeklude og en hel masse tøj, da barnet vokser hurtigt. Står du og skal til barnedåb eller babyshower, har man oftest en gave med til det nyfødte barn. Her er det vigtigt, at du giver barnet noget, som er brugbart, men som også kan holde længe. Legetøj og børnebøger kan være dyre for forældrene. Du kan derfor hjælpe dem lidt på vejen ved at give barnet et godt stykke legetøj eller en god børnebog, som barnet kan få glæde af længe. Du kan også vælge at give barnet en helt personlig gave, så barnet kan mindes dig, når det bliver ældre. Det kan for eksempel være et smykke, et ur eller noget andet personligt efter din smag. Her kan du se nogle flere eksempler på gaver både til barnedåb og babyshower.

Vær i god tid

Det er altid vigtigt at være i god tid. Dette gælder i mange situationer. Hvis du er blevet inviteret til barnedåb eller babyshower, så vær i god tid. Det gælder både med forberedelserne inden arrangementet, men også til arrangementet. Det er en god ide at have styr på gaven i god tid. Vær i kontakt med de andre gæster og koordinér gaverne, så forældrene ikke står med 7 af den samme gave. Derudover så skal du have styr på, hvad du skal have på af tøj, inden du tager af sted. Det kan være en stressfaktor for mange. Så hvis du gerne vil undgå at være stresset og måske ende med at blive forsinket til selve arrangementet, så skal du have ordnet disse ting, inden dagen kommer.